Hoe moet ik mijn internet-cache leegmaken?

Lola Ricca -

Het is belangrijk om af en toe de cache van de browser leeg te maken om te voorkomen dat hij te veel plaats inneemt op uw harde schijf.

Met internet-cache wordt het aantal bestanden bedoeld die een internetpagina samenstellen.

Op Safari:

1) U moet eerst het ontwikkel-menu activeren. Hiervoor zou u bovenaan links van uw scherm op "Safari" en dan "Voorkeuren" moeten klikken.

2) Klik dan op de laatste tab "Geavanceerd" en vink het vakje helemaal onderaan het venster aan: "Toon Ontwikkel-menu in de menubalk"

3) Eenmaal het menu geactiveerd werd, ziet u hem ook bovenaan uw scherm verschijnen (tussen "bladwijzers" en "venster"). Klik erop en selecteer dan "Leeg caches"

Op Firefox:

1) Open het menu van de voorkeuren van Firefox (klik bovenaan rechts van uw scherm om het menu open te doen en selecteer "Voorkeuren")

2) Klik op "Geavanceerd", selecteer de tab "Netwerken" en klik rechts op de eerste "Nu wissen"-knop

Op Internet explorer:

1) Open de Internetopties

2) In de "Algemeen"-tab, klik op "Verwijderen" onder de afdeling "Browsergeschiedenis"

3) Selecteer "Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden" en klik dan op "Verwijderen"