Deelnemers toevoegen en uitnodigen in uw project

Lola Ricca -

Nu dat u uw project heeft aangemaakt, zou u deelnemers moeten toevoegen zodat ze met u kunnen werken op APROPLAN.

Collega's, stakeholders, aannemers, ingenieurs... zouden het fantastisch vinden om toegang te hebben tot documenten/plannen van het project altijd en overal, om notities te kunnen invoeren en uitgenodigd worden in uw vergaderingen om uiteindelijk uw verslagen te ontvangen.

In deze F.A.Q zal u informatie vinden over:

1) Deelnemers toevoegen

2) Deelnemers uitnodigen (zie hieronder)

1) Nieuwe deelnemer toevoegen

Er zijn 2 manieren om een nieuwe deelnemer toe te voegen:

- Via hun e-mailadres

- Via de functie importeren

a. Deelnemer toevoegen op basis van zijn e-mailadres

• Selecteer het volledig project

• Klik op de sectie Deelnemers

• Onderaan rechts van uw scherm zal u een groene + zien. U kan hier rechtstreeks op klikken of u kan hier met uw cursor over heen gaan om op dit icoon te klikken Capture_d__cran_2017-07-05___11.32.20.png om een deelnemer toe te voegen in het project.

• Voeg het e-mailadres van de deelnemer toe en klik op Toevoegen

• Voor Enterprise licenties, worden de toegevoegde deelnemers in het rood weergegeven, en standaard zullen ze toegang hebben tot niks in het project. Dit zorgt ervoor dat u deelnemers kan toevoegen en hen uw verslagen doorsturen, zonder dat ze toegang moeten hebben tot het project. Indien de deelnemer toegang dient te hebben tot het project, kan u hem uitnodigen (zie hieronder).

Met de andere licenties worden de deelnemers automatisch uitgenodigd nadat ze werden toegevoegd.

b. Importeer deelnemers vanuit een ander project

• U kan ook andere deelnemers rechtstreeks importeren, die reeds actief zijn in andere projecten van u.
  • Ga over de groene knop + met uw cursor en klik op dit icoon Capture_d__cran_2017-07-05___11.32.26.png om dit te doen.

• Het scherm om te importeren komt dan tevoorschijn. U kan kiezen uit welk project u de deelnemer wilt importeren of zoeken naar een bepaalde deelnemer. Nadat u de deelnemer heeft geselecteerd klik dan op importeren.

Tip: Deelnemers toevoegen is makkelijker via de web applicatie.

2) Deelnemers uitnodigen (Enkel met Enterprise licentie)

Met een Enterprise licentie, heeft u de mogelijkheid om te kiezen welke deelnemer u wilt uitnodigen op uw project. Met andere licenties worden deelnemers automatisch uitgenodigt nadat ze werden toegevoegd.

• Om een deelnemer uit te nodigen, dient u het volledig project te openen an naar de deelnemerslijst te gaan.

En dan:

• U kan dan over de naam van de deelnemer te gaan om op uitnodigen Capture_d__cran_2017-07-05___11.42.33.png te klikken, rechts van het scherm.

• Een scherm komt dan tevoorschijn waar u de taal kan kiezen in dewelke u de deelnemer wilt uitnodigen. De deelnemer zal dan een uitndogingsmail ontvangen in die taal. Bevestig u keuze om de deelnemer uit te nodigen.